HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 maart 2018

Bouwman toont karakter met vijfde plaats in Coppi e Bartali

Koen Bouwman is ondanks zijn zware val van eergisteren als vijfde geëindigd in de Settimana Ciclista Coppi e Bartali. De 24-jarige Gelderlander reed naar een uitstekende vierde plek in de afsluitende tijdrit van Fiorano Modenese naar Montegibbio. De ploeg deed het in de breedte prima met Neilson Powless als zesde in de daguitslag en negende algemeen. 

“Koen en Neilson hebben vandaag uitstekend gereden”, aldus ploegleider Sierk Jan de Haan. “Koen heeft zich zelf en ons vandaag erg verbaasd. Vanmorgen had hij nog veel last van zijn verwondingen en voelde zich slap. De wonden deden ook meer pijn dan gisteren. Hij zei voor de start dat hij wel zou zien hoe het ging lopen, maar hij heeft zichzelf overtroffen. En daar zijn we heel blij mee. Petje af. Hij heeft getoond dat hij een strijder is en dat hij in zijn Dauphine-vorm van verleden jaar verkeert. Het is jammer van de val, want er had meer ingezeten. Maar het is wat het is.”

Ook Powless reed een nette tijd. “Hij vond het een beetje tegenvallen. Hij werd een paar keer opgehouden, wat hem een paar seconden gekost heeft. Maar hij is nog jong en wat hij hier heeft laten zien, is veel belovend.”

Terugkijkend op de week was De Haan positief over zijn jonge ploeg. “We hebben de doelstellingen gehaald die we vooraf gesteld hadden met de jonge jongens. We hebben een etappe gewonnen en zaten er met uitzondering van de waaieretappe altijd goed bij. Daar leren ze van. Alles bij elkaar hebben enkele jongens een stap gemaakt.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss