HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 februari 2018

Clement derde in afsluitende tijdrit Ruta del Sol

Stef Clement is derde geworden in de afsluitende tijdrit van de Ruta del Sol. In de 14,2-kilometer lange tijdrit in en rond Barbate moest Clement uitendelijk zeven seconden toegeven op winnaar David de La Cruz. Steven Kruijswijk werd dertiende in de tijdrit en behield daarmee zijn zevende plaats in het algemene klassement.

Ploegleider Addy Engels was niet  verrast met de prestatie van Clement. “Stef is natuurlijk een goede tijdrijder. Dat weten we allemaal, maar een podiumplek in toch een sterk deelnemersveld is knap. Stef is normaal van de langere tijdritten, maar dit geeft aan dat hij gewoon goed in orde is. Het parcours was nogal bijzonder met het eerste gedeelte bergop, maar wel offroad. Ook Steven reed een goede tijdrit”, aldus Engels.

Clement was vooral blij dat hij weer eens op het podium stond. “Ik heb de hele week al een goed gevoel. Ik had nooit gedacht hier podium te rijden in dit deelnemersveld, maar het is toch altijd leuk om dat wel te doen. Zeker omdat het niet vaak gebeurt. Ik ben daar zeker blij mee. Ik had gewoon een goede dag, goede benen en had er zin in. Het kwartje viel goed.”

Over de hele week gezien reed Team LottoNL-Jumbo een prima Ruta del Sol, vindt Engels. “Over de hele week kunnen we met een goed gevoel terugkijken. De hele ploeg is in orde. Dat Steven hier zevende wordt algemeen in een sterk deelnemersveld, bewijst dat. Hier kunnen we zeker op verder bouwen. Ook de jonge jongens hebben deze winter een stap gezet. Het is jammer dat Koen (Bouwman) met ziekte uit is gevallen, maar voor de rest was het een prima rondje.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course