HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 januari 2018

Daan Olivier loopt knieletsel op bij zware val in Race Melbourne

Team LottoNL-Jumbo-renner Daan Olivier is donderdag in het criterium voorafgaand aan de Cadel Evans Great Ocean Road Race zwaar ten val gekomen. Al na twee kilometer in de Race Melbourne kwam de 25-jarige Nederlander hard in aanraking met een paaltje op het parcours en moest hij in een ambulance worden afgevoerd.

In het ziekenhuis bleek na een CT-scan dat hij een breukje heeft in zijn rechterknie door afscheuring van de binnenband. Daarnaast heeft hij veel last van zijn rug. Vannacht blijft Olivier in het ziekenhuis. Morgen wordt het behandelplan verder bekeken. “Ik wilde opschuiven in het peloton en lette niet op de wegobstakels. Toen ik mensen mij hoorde waarschuwen, was het al te laat”, zo vertelt Olivier over zijn val. “Dit is een terugslag, maar de honger om wedstrijden te rijden zal alleen maar groter worden.”

Ondanks de val van zijn ploeggenoot zat George Bennett bij de eerste ontsnapping meteen mee van voren. De Nieuw-Zeelander toonde in de Tour Down Under met de elfde plek in het eindklassement al in vorm te zijn en bewees dat vandaag nogmaals. Het duurde tot de laatste ronde eer de ontsnapping was bijgehaald door het aanstormende peloton.

Bennett zei na afloop het goed naar zijn zin te hebben gehad in de kopgroep: “Het was leuk, maar wel erg zwaar. In de laatste ronde dacht ik even dat het peloton zich had misrekend en we weg konden blijven, maar we waren moegestreden. Het was een goede test richting de race van zondag.”

Robert Wagner sprintte in de massasprint naar de negende plaats.

RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi