HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 augustus 2017

De Tier na lange ontsnapping zesde in Vuelta

Floris de Tier heeft een zesde plek over gehouden aan de zevende etappe van de Vuelta. De 25-jarige Belg reed bijna vijf uur lang in de ontsnapping. Pas vijftien kilometer voor het eind moest De Tier enkele van zijn medevluchters laten gaan. Daardoor moest hij met een zesde plek genoegen nemen.

Volgens ploegleider Sierk Jan de Haan is een zesde plek een mooi resultaat voor een jonge debutant als De Tier: “Met de ervaren jongens waarmee hij in de kopgroep zat, is een zesde plek misschien het hoogst haalbare. Iedereen wilde winnen. De Tier zat goed gepositioneerd tot aan de laatste klim.” 

Op die klim spatte de kopgroep uit elkaar en moest De Tier een aantal medevluchters laten gaan. “Het is geen schande om daarna zesde te worden”, zegt De Haan daarover. “Dit gaat hem voor deze Vuelta veel moraal geven. Bij moeilijke momenten kan hij dan aan deze dag terugdenken. Floris gaat nog belangrijk zijn voor de ploeg en voor Kruijswijk.”

De Tier zelf was in het begin nog niet helemaal zeker of de kopgroep het zou redden tot het eind. “Ik heb de eerste kilometers niet te veel kopwerk gedaan. Ik hield een eventuele sprint voor Lobato in mijn achterhoofd. Toen duidelijk werd dat we wegbleven, ben ik vol mee gaan draaien, met een zesde plek als resultaat. Als je zo dichtbij bent, wil je natuurlijk winnen. Ik kwam op de laatste beklimming alleen net tekort om met de uiteindelijke top vijf mee te kunnen. Daaruit concludeer ik dat ik alleen maar beter kan worden. Al met al kijk ik met een goed gevoel terug op deze rit”, aldus De Tier, die steeds minder last ondervindt van zijn valpartij in de ploegentijdrit.