HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 maart 2018

De Tier net buiten top tien in waterkoude Strade Bianche

Floris De Tier heeft in de twaalfde editie van de Strade Bianche lang gestreden om een topklassering. De 26-jarige Belg zat in de finale mee van voren en werd uiteindelijk dertiende. De winst ging naar een andere Belg, Tiesj Benoot.

Deze editie van de Strade Bianche gaat de geschiedenisboeken in als misschien wel de modderigste tot nu toe. Doordat het in Toscane veel had gesneeuwd in de voorgaande dagen, maar de dooi in was gezet, was het parcours één grote modderpoel. Zware omstandigheden waarin Jan Boven zijn renners naar buiten stuurde.

De jongens hebben er wel een goede en mooie dag van gemaakt", zei de ploegleider na afloop. "De omstandigheden waren loodzwaar en tricky. Het was extra bijzonder om iele renners als Steven Kruijswijk en George Bennett daarin lang van voren te zien."

Dat was nog achter Sepp Kuss, die in een vroege ontsnapping zat. De Amerikaan werd pas na honderdtwintig kilometer koersen ingerekend.

"Daarna viel alles uit elkaar en vochten de sterksten onderling om de winst. Voor ons bleef Floris het langste over. Hij kwam helemaal kapot en leeg over de finish, om niet te spreken over hoe smerig hij was."

Daar zal De Tier overigens niet mee zitten. Zijn veldritverleden zal hem vandaag meerdere malen hebben geholpen. Het is dan ook geen toeval dat hij vandaag de hoogst geklasseerde Team LottoNL-Jumbo-renner is.