HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 september 2017

De Tier rijdt naar vijfde plaats in Vuelta a España

Floris De Tier finishte vandaag als vijfde in de negentiende rit van de Vuelta a España. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo kon zich na een lastige rit in de kopgroep handhaven en meestrijden om de overwinning. Steven Kruijswijk behield zijn tiende plaats in het algemeen klassement.

In eerste instantie zaten Floris De Tier en Juan José Lobato mee in een omvangrijke ontsnapping. Vervolgens wisten ook nog Antwan Tolhoek en Koen Bouwman de aansluiting te maken. “Maar het beste was er toen af bij mij”, bekende Bouwman na afloop. “Ik had geen superdag en kwam op de slotklim te kort. Ik baal ervan, want deze vlakke aankomst lag me goed na een lastige finale.”

Floris De Tier kon langer aanklampen. Op de slotklim verloor hij weliswaar de aansluiting met de koplopers, maar in de afdaling kon hij terugkeren. “Het was een zware rit”, zei hij. “Ik kon me op de laatste klim goed handhaven en in de afdaling terugkeren. Het was vervolgens een sprint van stervende zwanen. Ik finishte als vijfde. Na een zesde plaats in de zevende rit, ben ik daar blij mee als debutant. Ik had echter vandaag gehoopt op een podiumplaats.”

Ploegleider Grischa Niermann had eveneens gemengde gevoelens. “Het is mooi dat we met vier man in de ontsnapping zaten, maar we willen graag een etappe winnen. Dat is helaas nog niet gelukt”, zei hij. “We hebben gevochten voor wat we waard waren, maar we moeten genoegen nemen met een vijfde en tiende plaats. Met deze jonge renners mogen we trots daarop zijn. Helaas kwamen echter Stef Clement en Bert-Jan Lindeman in de finale ten val. Hopelijk valt de schade mee.”