HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 29 augustus 2018

De Tier toont vorm ook in vijfde etappe Vuelta

Na de vierde rit in de Vuelta toonde Floris De Tier zich ook in rit vijf van zijn beste kant. Met ploegmaat Sepp Kuss zat de Belg in de omvangrijke vlucht van de dag. Toen de kopgroep helemaal uit elkaar was gevallen, kwam De Tier in Roquetas de Mar net tekort om mee te dingen naar de dagzege. Hij werd vijfde.


De inspanningen van een drieweekse hoogtestage in Kühtai met Team LottoNL-Jumbo werpen voor De Tier in Spanje hun vruchten af. Van de 25 koplopers wisten zich er drie los te weken om gezamenlijk de overwinning te betwisten. Daarachter volgde De Tier met twee metgezellen. “Op de klim voelde ik me wel de beste van de drie. Bij de andere twee was het beste er wel af toen we beneden waren. Dat is jammer. Als je dan met twee motoren bent, kom je misschien nog terug en kun je misschien de rit winnen”, blikt De Tier terug op de finale.


Veel tijd om daar over te jammeren, heeft hij niet. “Mijn rol hier is duidelijk: alles voor Steven en voor George. Maar als je dan van de ploeg de kans krijgt om mee te zijn, dan moet je die proberen te pakken. Vijfde worden is eigenlijk gewoon jammer. Mijn benen waren goed en zoveel kansen om te winnen krijg je niet.”


Ploegleider Addy Engels keek vanuit zijn auto goedkeurend toe. “Het was een rit voor de ontsnapping. Gisteren bleek dat Sky het allemaal wel goed vindt. Het peloton had dus wel het idee dat de vluchters de zegen zouden krijgen. De start was heel zwaar, met een lang gevecht om weg te komen. Dat gebeurde uiteindelijk op een moeilijk moment, op de eerste klim voor de bergprijs. Dat betekent dus dat alleen de betere renners meekunnen. Het was heel goed dat Sepp en Floris meezaten. Deze jongens zitten niet vaak in zulke situatie. Floris was op de laatste klim bij de beteren, maar toen was het voor de overwinning eigenlijk al om zeep. Ze kwamen nog wel dichtbij, omdat ze elkaar voorin zaten te beloeren. Maar hij heeft een mooie koers gereden, met een mooi resultaat voor hemzelf.”


De knop moet nu weer om. Engels: “Het is mooi dat jonge jongens af en toe de mogelijkheid hebben om op dit niveau voor de zege te rijden. Ze leren er veel van en het is goed voor hun zelfvertrouwen en motivatie. Maar nu moeten we een paar dagen niet met de krachten smijten. Het is nog meer dan twee weken en Sepp en Floris zijn ook mee om Steven en George in de bergen te ondersteunen. Straks moeten ze er opnieuw staan, zoals ze gisteren fantastisch deden. Dan moeten ze niet aan het eind van hun Latijn zijn.”

 

RELATED