HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 mei 2018

De Tier toont zich in zware bergrit Californië

In de zesde etappe van de Ronde van Californië, met aankomst in Lake Tahoe heeft Floris de Tier honderdzestig kilometer in de aanval gereden. De 26-jarige Belg maakte deel uit van een kopgroep van negen renners die in de laatste twintig kilometer werd teruggepakt. De klassementsrenners van Team LottoNL-Jumbo Neilson Powless en Antwan Tolhoek konden vervolgens het hoge tempo van de allerbesten niet volgen. Tolhoek werd twintigste, Powless vierentwintigste. In het klassement blijft Tolhoek dertiende, Powless klimt naar de vijftiende plaats.

“Ik kreeg de opdracht om mee te zitten in de ontsnapping en dat is gelukt”, aldus de Tier. “Het was heel speciaal omdat we tot een hoogte van 2600 meter reden en dat had ik nog nooit gedaan. Dat maakte het voor iedereen lastig. Ik ben blij dat ik mee zat en dat is alleen maar goed voor de opbouw van mijn conditie voor de komende weken en maanden.”

Ploegleider Frans Maassen zag alles gaan volgens verwachting. “De koers verliep zoals verwacht. Het was goed dat Floris mee was. De laatste klim op hoogte was er teveel aan. Antwan kon niet hetzelfde als op Gibraltar road. Sepp Kuss deed goed werk waardoor Antwan en Neilson voorlopig in de top vijftien van het klassement eindigen.”

Hoewel Tolhoek in Amerika na blessureleed zijn rentree maakt, had hij stiekem op meer gehoopt. “Ik had echt veel vertrouwen in vandaag en voelde me goed. Ik werd perfect geholpen door iedereen en was klaar om weer finale te rijden. Helaas bleek ik nog niet goed genoeg om weer met de besten mee te klimmen en moet ik Sepp echt bedanken om me zo naar de finish te rijden”, aldus de ranke Zeeuw.

Morgen eindigt de Ronde van Californië met de traditionele slotetappe in Sacramento.

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.