HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 april 2018

Deceptie in Scheldeprijs na uitsluiting Groenewegen en co

De Scheldeprijs is voor Team LottoNL-Jumbo vandaag uitgelopen op een deceptie. Door een sluitende spoorwegovergang te passeren werd een grote groep renners door de jury uit koers gehaald. Onder hen waren Amund Grondahl Jansen, Timo Roosen en topfavoriet Dylan Groenewegen. 

Die laatste had zich vanzelfsprekend veel meer van vandaag voorgesteld. “Ik ben erg teleurgesteld in hoe het is gelopen. Het besluit van de jury om een groep renners uit koers te nemen kan ik begrijpen. Je hoort ook niet door te rijden als de lampen gaan branden. Feit is wel dat de eerste groep ook al doorreed. Bovendien reden wij aan zestig kilometer per uur. Als je dan in de ankers gaat, is de kans groot dat het mis gaat. Ik ben voorstander van het opnemen van tijdsverschillen in dit soort gevallen, zodat het doorrijden bij spoorwegovergangen in de kiem wordt gesmoord.”

Ploegleider Addy Engels noemde de uitsluiting van het drietal een ‘onthoofding’ van de ploeg. “Ik heb het niet zien gebeuren, maar Dylan liet via de radio weten dat hij uit koers werd gezet. De bevestiging van de jury liet lang op zich wachten, maar die kwam er uiteindelijk. Op dat moment moet je die jongens achterlaten en met de overgebleven renners een plan B opstellen.”

Dat plan was in de laatste kilometers weg te rijden uit het peloton. “Jos van Emden en Maarten Wynants probeerden dat ook, maar wisten niet weg te blijven. Alle lof voor hoe zij dat probeerden, maar zelfs met een complete ploeg was dit een zware opgave geweest. Dit waren onvoorziene omstandigheden.”

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss