HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 augustus 2017

Dylan Groenewegen opnieuw vierde in BinckBank Tour

Dylan Groenewegen is evenals in de openingsrit als vierde geëindigd in de derde rit van de BinckBank Tour. De 24-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo zag na een etappe van 185 kilometer wereldkampioen Peter Sagan naar zijn tweede ritzege sprinten in Ardooie. Lars Boom staat nu zesde in het algemeen klassement.

Groenewegen kon zijn vierde plaats na afloop snel relativeren. “De teleurstelling valt mee. Ik merk dat ik wat snelheid mis na de Tour de France en het was hier behoorlijk hectisch”, verklaarde hij. “Dat is niet meer dan normaal na zo’n zware ronde. Het is afwachten of dat de komende dagen nog gaat verbeteren. Andere sprinters als André Greipel en Marcel Kittel lijken er ook last van te hebben, dus ik ben niet de enige. Ik kom natuurlijk om te winnen, maar als dat niet gaat, dan moet ik daar genoegen mee nemen.”

De sprintvoorbereiding liep desondanks volgens plan. “De sprint werd inderdaad goed voorbereid”, bevestigde de sprinter. “Timo Roosen deed op het einde nog een lange beurt. Ik zat daardoor lange tijd goed, maar op het einde viel het wat stil. Op dat moment demarreerde Drucker. Ik kreeg op 300 meter wat ruimte, maar dat vond ik wat te vroeg. Ik kon me daarna niet meer in de strijd om de zege mengen. Meer dan een vierde plaats zat er niet in. Ik voelde me wel beter dan in de eerste rit en dat biedt perspectieven. Ik heb nog één kans in deze ronde.”