HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 augustus 2017

Dylan Groenewegen teleurgesteld na vierde plaats in BinckBank Tour

Dylan Groenewegen is vierde geworden in de eerste rit van de BinckBank Tour. De 24-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo strandde na een rit van 169,8 kilometer net naast het podium in de massasprint. De overwinning ging nipt naar wereldkampioen Peter Sagan.

Dylan Groenewegen baalde na afloop van zijn vierde plaats.Ik zat te ver bij het aangaan van de sprint”, constateerde hij. “Aan de andere kant miste ik ook wat snelheid op het einde. We moesten tegen de wind in sprinten en Sagan was duidelijk de sterkste. Voor mij zat er niet veel meer in dan een vierde plaats. Na de Tour de France volgde een drukke periode met veel aandacht van de media en criteriums. Ik moet terug in het juiste ritme komen, maar dat komt vanzelf.”

Team LottoNL-Jumbo zette in de vlakke openingsrit volledig in op Dylan Groenewegen. “Het was een echte sprinterskoers”, verklaarde ploegleider Jan Boven achteraf. “Vier renners reden al vroeg weg, maar we hadden de koers onder controle. Bram Tankink heeft lange tijd op kop gereden en de vluchters binnen schot gehouden. Het loopt perfect tot de laatste bocht, maar daarin verliest Groenewegen wat terrein. Daardoor kon hij niet sprinten zoals we gehoopt hadden. Het ging voor 90% goed, maar alles moet perfect lopen om te winnen.”