HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 februari 2017

Dylan Groenewegen vierde in eerste etappe Algarve

Dylan Groenewegen is vierde geworden in de eerste etappe van de Volta ao Algarve. De massasprint in de straten van Lagos werd gewonnen door Fernando Gaviria. De voorbereiding op de sprint verliep chaotisch. Team LottoNL-Jumbo koos de verkeerde kant van de weg en verloor daar de sprint.


“De hele dag ging het goed, tot zo’n zeven kilometer voor de streep.” Dylan Groenewegen baalt als hij over de streep komt. De sprinttrein van Team LottoNL-Jumbo stuurde in tegenstelling tot de rest van het peloton links langs een vluchtheuvel. Hierdoor kwam de trein alleen te zitten en verloren zij terrein op de rest van het peloton.


Dat Robert Wagner ook nog eens lek reed in de finale mag volgens Groenewegen geen smoes zijn. “Tuurlijk was het pech dat Wagner lek reed. Maar als we een goede sprinttrein willen neerzetten, moeten we niet zo’n fout als vandaag maken. Wat we lieten zien, was gewoon niet goed. Ik denk dat we hier als een van de beste sprinttreinen rondrijden. Daar moeten we dan wel gebruik van maken.”


In de sprint kwam Groenewegen nog even voorin en sprintte hij achter Gaviria, Greipel en Bouhanni naar een vierde plek. “Dat ik uiteindelijk nog vierde wordt, laat vooral zien dat mijn conditie goed is. Nu een goede meeting en dan op naar de volgende sprintetappe.”


Frans Maassen


Ook de ploegleider was duidelijk in zijn oordeel over de mislukte sprint. “Het was erg stil in de bus. Iedereen besefte dat we een grove fout hebben gemaakt. Gisteren hebben we de finale speciaal verkend en dan zo’n fout te maken, dat kan gewoon niet. Bij de splitsing moesten we rechts blijven en er was voldoende ruimte om daar nog in te duiken. De ploeg ging links en op dat moment wisten we dat een goede klassering voorbij was. Al vrij snel was onze trein volledig opgebrand. Leezer kon Dylan nog wel enigszins voorin afzetten, maar we wisten dat winnen niet meer mogelijk was. Het is nog ongelooflijk dat Dylan vierde wordt.”