HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 maart 2017

Een bijrol voor Team LottoNL-Jumbo in Milaan - Sanremo

Team LottoNL-Jumbo is er niet in geslaagd mee te kunnen sprinten in Milaan - Sanremo. Het eerste monument van dit seizoen werd gewonnen door de Pool Kwiatkowski. Bram Tankink, Jos van Emden en Enrico Battaglin finishte op vijf seconden in het peloton.


Enrico Battaglin was samen met Juan José Lobato de vooruitgeschoven man voor de sprint op de Via Roma in Sanremo. Lobato moest het peloton op de Cipressa laten gaan. Battaglin merkte na de Poggio dat er geen sprint meer in zat. Hij is teleurgesteld met zijn prestatie in zijn eigen land. “Tot en met de Poggio ging het wel. De afdaling ging hard maar ik kon er goed bij blijven. Na de afdaling kwam Van Emden mij ophalen om naar voren te brengen, maar toen wist ik al dat ik geen benen meer had om mee te sprinten.”


Addy Engels


“Enrico zat er goed bij en Lobato niet”, is het verdict van ploegleider Addy Engels. “Wat betreft Lobato was het ook geen zekerheid dat hij er na de klimmetjes nog bij zou zitten. Ondanks zijn verbetering in Tirreno was hij nog niet goed genoeg.”


“We hadden zeker geen topfavoriet maar je hoopt dan wel op een mooi resultaat voor Lobato of Battaglin. Uiteindelijk komen we met drie man in de eerste groep over de Poggio. Voor Bram Tankink en Jos van Emden was dat een positieve verrassing. Dat Battaglin erbij zou zitten hadden we wel verwacht. Met behulp zijn ploeggenoten had hij een mooie kans op een goed resultaat. Zeker als Tankink en Van Emden hem naar voren zouden brengen kan hij zich ertussen gooien. Helaas ontbrak het hem aan de benen om überhaupt nog mee te sprinten. Enrico was vandaag niet goed genoeg en dan houdt het op, dan rijd je hier geen prijs.”


Sterke Van Emden


“Van Emden en Tankink zijn boven zichzelf uitgestegen”, oordeelt Addy Engels. “Bram heeft zoiets wel vaker gedaan, maar na Parijs-Nice was het een vraagteken hoe zijn rug het zou houden. Jos rijdt al heel wat jaren rond en dit is de eerste keer dat hij in de eerste groep naar de finish rijdt. Dat is hoopgevend voor de wedstrijden die komen. Helaas hebben we het nu over Milaan-Sanremo en daar hebben we vandaag geen resultaat behaald. “


Van Emden zelf is ook blij met zijn niveau. “Ik probeerde Enrico nog naar voren te brengen maar toen ik ging zei hij nee. Dan weet je dat hij kapot zit. Voor mij was het goed dat ik in de eerste groep over de finish kom, daar ben ik blij mee. We sprinten niet mee en er is geen resultaat, maar voor mijzelf ben ik er blij mee. Een mooie afsluiting, al maak ik hiermee mijn tweede plek in Tirreno natuurlijk niet goed. Ik ga met een goed gevoel richting Nederland, op naar de Vlaamse klassiekers.”