HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 maart 2018

Eenkhoorn blijft leider in Italië na sterke ploegentijdrit

Nadat Pascal Eenkhoorn eerder vandaag de eerste etappe van Coppi e Bartali had gewonnen, heeft Team LottoNL-Jumbo zijn leidende positie in het algemeen klassement met succes verdedigd. In de ploegentijdrit werd het team vierde.

Eenkhoorn was blij met het tempo dat er in de ploegentijdrit werd gereden. “Ik had zelf geen supergevoel, maar kon er wel aan blijven hangen. We gingen echt heel hard”, vertelde de jongeling na afloop. “Uiteindelijk kwamen we met z’n vijven over de finish, waarbij we in ongeveer dezelfde tijd als nummer twee en drie eindigden. Het is mooi dat ik daardoor nog wat extra tijd pak in het algemeen klassement.”

Morgen staat er een lastige rit op het programma, maar Eenkhoorn blijft kalm. “We zien wel hoe we die gaan overleven. Het gaat niet alleen om mij. We hebben ook Neilson Powless en Koen Bouwman die goed staan in het klassement. Genoeg om voor te rijden in ieder geval.”

Op zijn eerste profoverwinning van eerder vandaag kreeg hij overweldigend veel reacties. “Te veel om allemaal te kunnen beantwoorden. Mijn telefoon ligt nu aan de oplader, zodat ik later iedereen kan antwoorden. De focus lag voor mij natuurlijk eerst op presteren.”

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss