HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 maart 2018

Eenkhoorn boekt eerste profzege in Coppi e Bartali

Team LottoNL-Jumbo nieuweling Pascal Eenkhoorn heeft zijn eerste profzege uit zijn carrière geboekt. De 21-jarige Genemuider was in de eerste etappe van de Italiaanse rittenkoers Coppi e Bartali zijn medevluchter Lawson Craddock te snel af in de sprint-a-deux. Het was de achtste overwinning voor Team LottoNL-Jumbo dit seizoen.

Eenkhoorn ontsnapte al snel in de 98 kilometer lange etappe, samen met twee medevluchters. Daarmee bouwde hij een voorsprong op die groot genoeg was om uit de greep van het peloton te blijven. Uiteindelijk bleef hij alleen met Craddock over, die hij in de laatste meters versloeg.

“Ik heb de afgelopen winter hard aan mijn sprint gewerkt, dus ik wist dat ik rap was. Dat bleek ook wel. Tijdens de laatste twee kilometer kreeg ik via ploegleiders Sierk Jan de Haan en Mathieu Heijboer de tip niet meer over te nemen. Ik maakte op een paar honderd meter voor de streep een schijnbeweging, waar Craddock op reageerde. Daarna ging ik er overheen en kwam ruim als eerste over de streep. Het voelt echt fantastisch om zo vroeg in het seizoen al een overwinning te pakken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ploeg”, aldus Eenkhoorn.

Door zijn overwinning mag Eenkhoorn tijdens de ploegentijdrit die ook op donderdag wordt verreden van start in de leiderstrui.

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss