HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 oktober 2018

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi

Pascal Eenkhoorn is in de vierde etappe van de Tour of Guangxi ten aanval getrokken. De renner van Team LottoNL-Jumbo en zijn medevluchter Küng werden op enkele kilometers van de streep ingerekend.

“Het was een zwaar dagje met zijn tweeën voorop”, vertelt Eenkhoorn. “Eerst waren we met drie man, maar Kluge liet zich terugzakken. Helaas kregen Küng en ik niet veel ruimte. In de laatste dertig kilometer hebben we nog een keer gas gegeven, maar helaas was dat niet genoeg. Toch geeft dit een goed gevoel en dit is goed voor de toekomst.”

“Pascal had zijn dag goed ingedeeld”, blikt ploegleider Grischa Niermann terug. “Hij en zijn medevluchter bleven tot vijf kilometer van de streep vooruit. Sepp Kuss en Neilson Powless zijn aan de voet van de korte slotklim goed afgezet, maar er zat geen topresultaat in. Deze jongens hebben de voorbije dagen veel energie gestoken in het controleren van de etappe, dus we hadden daar al rekening mee gehouden. Morgen wordt het waarschijnlijk weer een sprint. Er is veel regen voorspeld, dus het wordt weer een zware dag.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning