HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 augustus 2018

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.

“Ik had dit echt niet verwacht”, vertelt Pascal Eenkhoorn. “Het was de koninginnenetappe en vanaf het begin ging het volle bak. Ik zat even mee, maar op de eerste klim moest ik de eerste groep laten gaan.”

Toch kwam Eenkhoorn weer terug en op de tweede, de langste, klim van de dag kwam hij weer terug in het peloton. “Ik zei tegen de jongens dat ik me goed voelde. Ik overleefde de klimmetjes makkelijk en ik voelde mij steeds beter worden.”

Lang leek het erop dat de etappe van 161 kilometer gewonnen ging worden door een renner uit de vroege vlucht. Zeven man reden lange tijd voor het peloton en pas in de finale wist de rest terug te komen. In de ultieme slotfase regende het aanvallen en op een paar honderd meter voor de streep werd de laatste aanvaller teruggepakt. “Het was een close call, maar we bleven als ploeg de hele tijd goed bij elkaar. Met nog twee kilometer te gaan zat ik helemaal voorin”, vertelt Eenkhoorn over de slotfase. “Maarten Wynants en Jan Maas kwamen nog over mij heen en daar sprong ik bij in het wiel. In die laatste tweehonderd meter was het aan mij en kon ik winnend over de streep gaan.”

De winst van Eenkhoorn is zijn tweede van het jaar nadat hij in maart een etappe in de Coppi e Bartali wist te winnen. De ritzege in Colorado is de 28e zege voor LottoNL-Jumbo dit seizoen. “Dit is een overwinning van het collectief”, vertelt ploegleider Sierk-Jan de Haan. “De ritzege komt mede door de sterke band die de renners en staf de afgelopen drie weken hebben opgebouwd.”

De ploeg is al een tijdje in Amerika. En niet zonder succes, want Team LottoNL-Jumbo won met Sepp Kuss drie etappes en het eindklassement in de Tour of Utah.


;

RELATED