HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 oktober 2018

Eenkhoorn strijdlustigste renner in Tour of Guangxi

Pascal Eenkhoorn is in de vijfde etappe van de Tour of Guangxi opnieuw ten aanval getrokken. Net als gisteren maakte hij deel uit van de kopgroep. De renner van Team LottoNL-Jumbo werd uitgeroepen tot meest strijdlustige renner.

“Ik koerste in het begin van de wedstrijd attent”, vertelt Eenkhoorn. “Toen ik Tony Martin en Ryan Mullen zag vertrekken, dacht ik: die moet je niet laten rijden. Ik ben meegesprongen en later voegde Silvan Dillier zich bij ons. Vanaf toen was het heel de dag volle bak koers. Ik voelde me goed. Helaas kregen we geen vrijgeleide van het peloton en werden we op de top van het laatste klimmetje teruggepakt.” 

De neo-prof houdt een goed gevoel aan de etappe over. “Het was een lange etappe. Dat ik weer meezat nadat ik gisteren ook deel uitmaakte van de kopgroep, laat zien dat ik een stap heb gemaakt. Dit maakt me weer sterker voor volgend seizoen. Dan wil ik graag weer een stap zetten.”

De etappe eindigde uiteindelijk in een sprint met een gedecimeerd peloton. “Dylan zat in het tweede peloton na de laatste klim”, vertelt ploegleider Grischa Niermann. “We kregen het gat niet meer dicht in de laatste kilometer. Vandaag waren we niet sterk genoeg om de situatie recht te zetten. Iets wat vorig jaar wel lukte. Op naar morgen: de laatste sprint van het jaar.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning