HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 februari 2018

Eenkhoorn toont zich tijdens ontsnapping in Ruta del Sol

Pascal Eenkhoorn heeft zich in zijn eerste koers voor Team LottoNL-Jumbo van voren laten zien in de Ruta del Sol. De 21-jarige Genemuidenaar zat mee in de ontsnapping van de dag en werd pas op de laatste beklimming door het peloton bijgehaald. Steven Kruijswijk finishte als hoogstgeplaatste renner van Team LottoNL-Jumbo op de elfde plek. 

Ploegleider Frans Maassen vond dat Eenkhoorn het goed had gedaan. “Hij was gisteren gevallen, maar heeft vandaag echt karakter getoond. Hij verdiende het om mee te zitten in die ontsnapping. We wisten van te voren dat het geen ideale aankomst voor hem was. Dat hij niet tot het eind mee kon, maakte zijn prestatie niet minder knap.”

Ook Steven Kruijswijk toonde zich in de finale van de koers. De favorieten gingen op de laatste honderden meters de strijd met elkaar aan, waardoor er uiteindelijk een zwaar uitgedund peloton in groepjes over de finish kwam. 

“Steven zat er lang bij. Uiteindelijk komt hij net buiten de top tien over de finish. Hij staat er goed voor. Dat geldt eigenlijk voor het team in de hele breedte hier”, besluit Maassen.