HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 maart 2018

Eerste etappe Ronde van Catalonië zonder verrassingen

De eerste etappe van de Volta Ciclista a Catalunya is voor Team LottoNL-Jumbo zonder bijzonderheden verlopen. De renners legden ruim honderdvijftig kilometer af voordat er in Calella om de etappewinst werd gesprint. Aangezien er geen sprinter mee is naar Spanje, was het voor Team LottoNL-Jumbo zaak om ongeschonden over de finish te komen, wat zonder moeite lukte.

Ploegleider Grischa Niermann noemde de etappe van vandaag nog net geen overbruggingsetappe, maar daar leek het, in aanloop naar de zware etappe van overmorgen, wel op. “We hebben geen sprinters hier, dus hielden we ons afzijdig in het geweld van de laatste kilometers. Alleen in de beklimming op twintig kilometer van de streep wilden we goed van voren zitten, omdat in voorgaande jaren het peloton in de afdaling wel eens wilde breken. Dat gebeurde niet, waardoor er voor ons geen verrassingen waren.”

Ook morgen verwacht de ploegleider geen gekke dingen. “Het is een soortgelijke etappe als vandaag, waarbij de klim op het eind wellicht wat lastiger is. Ook kan de wind een rol spelen, maar dat weten we morgen pas. Het is zaak dat de jongens ook morgen veilig doorkomen. Daarna moeten Steven Kruijswijk en George Bennett aan de bak voor hun klassement.”