HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 oktober 2017

Ereplaatsen voor Team LottoNL-Jumbo in Duitsland en België

Zowel in de Münsterland Giro als in Binche-Chimay-Binche heeft Team LottoNL-Jumbo een vijfde plaats behaald. In eerstgenoemde wedstrijd sprintte Dylan Groenewegen voor de ploeg naar een ereplaats. Op Belgische bodem reed Amund Grondahl Jansen eveneens naar een vijfde plek nadat hij de hele dag in de aanval had gezeten.

De Münsterland Giro eindigde evenals voorgaande jaren met een massasprint. “We wisten dat het moeilijk zou worden om daarin mee te strijden om de zege, want er stonden veel topsprinters aan het vertrek”, verklaart ploegleider Grischa Niermann. “Groenewegen zat niet helemaal goed gepositioneerd. Achteraf gezien wachtte hij misschien ook net wat te lang met aangaan. Desondanks is een vijfde plaats in dit sprintersgeweld geen schande.”

In België reed Team LottoNL-Jumbo een attractieve koers. “Ik zat aanvankelijk met Bram Tankink en Twan Castelijns in een kopgroep van 28 renners”, beschrijft Amund Grondahl Jansen de wedstrijd. “Vervolgens bleven Twan en ik met acht andere renners over. Ik voelde me goed, maar reed op een cruciaal moment lek.”

Na een snelle wissel kon Grondahl Jansen terugkeren in de kopgroep. “Maar dat kostte veel kracht. In de finale kon ik daardoor niet meer om de overwinning meestrijden. Als ploeg hebben we wel een goede wedstrijd gereden.