HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 12 november 2018

Ex-bondscoach Heemskerk naar performancestaf Team LottoNL-Jumbo

Oud-mountainbikebondscoach Tim Heemskerk (42) treedt toe tot de performancestaf van wielerploeg Team LottoNL-Jumbo. Met de fulltime aanstelling van de geboren en getogen Limburger, nu woonachtig in Groningen, geeft de formatie van manager Richard Plugge een nieuwe impuls aan het opleiden en verbeteren van haar renners.

“Onderdeel zijn van het performanceteam van één van de beste ploegen ter wereld is fantastisch”, vindt bewegingswetenschapper Heemskerk. “Sporters beter maken door training en coaching op basis van wetenschap is mijn grote passie. Ik had die kans eerder bij andere ploegen, maar bij Team LottoNL-Jumbo voelde het direct goed. De manier waarop renners er worden opgeleid spreekt me aan: samen iedere dag beter worden en rendement halen.”

Team LottoNL-Jumbo is blij met de versterking van de trainersstaf. “Met Tim erbij kunnen we onze renners nog meer aandacht en begeleiding geven van hooggekwalificeerde coaches die werken volgens onze filosofie”, zegt sportive director Merijn Zeeman.

Heemskerk is amateurwielrenner geweest en nam als mountainbiker deel aan het WK. Later werd hij bij de KNWU bondscoach van de mountainbikers. Die functie vervulde hij zeven jaar. Momenteel is hij zelfstandige en als coach van de Amerikaanse veldrijders verbonden aan USA Cycling. Tot eind januari combineert Heemskerk dat werk met zijn nieuwe baan bij Team LottoNL-Jumbo. Daarna zal hij voltijds voor de Nederlandse World Tour-formatie aan de slag gaan.

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss