HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 februari 2017

Floris De Tier tiende in koninginnenrit Ruta del Sol

Floris De Tier is tiende geworden in de zware bergrit in de Ruta del Sol. De tweede etappe startte in Torredonjimeno en finishte 177,9 kilometer later op de Alto Peña del Águila. Op de slotklim spatte het peloton uit elkaar. De Tier kon er nog lang bij blijven en kwam als tiende over de streep. Pinot won de rit en Contador is leider. De Tier staat vijftiende op 2’33” van Contador.


“Het ging weer wat beter dan gisteren”, concludeert De Tier. “Aan het begin van de dag moesten we al een aantal klimmetjes op. Daar had ik niet echt het gevoel dat mijn benen veel beter waren dan gisteren. Op de laatste klim bewees mijn vermogensmeter dat het niet zo was. Ik reed hogere wattages en ook toen ik moest lossen, kon ik mijn wattages vast blijven houden.”


De etappe kon met 3.400 hoogtemeters een ware koninginnenrit worden genoemd. Tot slot moesten de renners tien kilometer klimmen om bovenop de Alto Peña del Águil te finishen. Bij het opdraaien van de klim controleerden de klassementsploegen het peloton. Het tempo werd omhoog gegooid en al snel bleef er een klein peloton over. “Stef Clement hielp mij vandaag om voorin te komen. Ik kon mooi met de eersten aan de klim beginnen. Toen Landa ten aanval trok, viel de kleine groep nog meer uit elkaar. Ik kwam net achter de klassementsmannen terecht en kon daar mijn eigen tempo blijven rijden.”


De Tier is blij dat hij steeds dichterbij komt. “Een lang stuk vijfhonderd watt rijden lukt mij op dit moment nog niet, maar ik voel dat ik beter word. Daar ben ik erg blij mee. Morgen gaan we tijdrijden en ik ben benieuwd hoe dat gaat. Ik heb nog weinig op de tijdritfiets getraind, maar ik kijk er naar uit om erachter te komen wat ik kan in een tijdrit.”

De tijdrit van morgen is twaalf kilometer lang. Met Clement, Van den Broeck en Campenaerts heeft Team LottoNL-Jumbo een aantal specialisten in de race tegen de klok.