HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 februari 2017

Floris de Tier toont zich op eerste dag Ruta del Sol

In de Ruta del Sol heeft Floris de Tier zichzelf laten zien door op de Puerto de Monachil met de besten omhoog te rijden. De eerste etappe van Rincón de la Victoria naar Granada werd gewonnen door de Spanjaard Alejandro Valverde. De Tier kwam in het eerste peloton als 20e over de streep.


“Op dit moment baal ik nog wel, terwijl ik tegelijkertijd blij mag zijn met deze eerste koersdag van het jaar.” Floris de Tier kon op de belangrijkste klim net niet mee met de klassementsmannen. “Een paar kilometer voor de top verloor ik de aansluiting met de groep der favorieten. Ik was de laatste die moest lossen. Ik kon de renners voor mij een lange tijd zien, maar bleef constant alleen rijden. Op een gegeven moment viel het in de groep voor mij even stil, maar niet lang genoeg om terug te komen.”


De etappe van 155 kilometer begon rustig. Een kopgroep mocht voor de bergpunten gaan en het peloton werd gecontroleerd. Nadat de kopgroep van de dag werd ingelopen, begon het peloton nagenoeg compleet aan de Puerto de Monachil. Met nog dertig kilometer te gaan, deden de renners van Team LottoNL-Jumbo er alles aan, om aan de voet van de klim, De Tier van voren af te zetten.


“Het is mooi om te zien dat er mannen binnen de ploeg worden aangewezen om mij naar voren te rijden. Dat geeft mij ontzettend veel vertrouwen. Martijn Keizer zette mij goed af en ik kon bij de eerste tien de berg op draaien. Dat scheelt een hoop energie, aangezien het peloton vanaf de voet al versnelde.”


Aan het begin van de klim reed De Tier met de besten omhoog. Pas een paar kilometer voor de top moest hij de favorieten laten gaan. “Ik kwam uiteindelijk in het eerste peloton achter de koplopers over de streep. Daarin zat ook Clement. Stef kwam bij mij op de top van de klim en een paar kilometer voor de streep sloot daar nog een heel peloton bij aan. “


“Ik kom nog net wat tekort om het tot de top vol te houden. Mijn conditie is goed, alleen mogen mijn benen nog wel iets beter worden. De extra hardheid kan ik alleen in koersen opdoen dus daar gaan we de komende dagen aan werken. Ik kijk vooral uit naar morgen, dan is de finish bergop en is er in ieder geval geen afdaling waarin de rest terug kan komen. Ik ben benieuwd hoelang ik daar mee kan komen.”