HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 februari 2018

Floris de Tier vijfde op zware aankomst Ruta del Sol

Floris de Tier is als vijfde geëindigd in de loodzware vierde etappe van de Ruta del Sol met aankomst op een muur in Alcala de los Gazules. De 26-jarige Belg, bezig aan zijn tweede seizoen bij Team LottoNL-Jumbo, bleef zijn ploegmaat en kopman Steven Kruijswijk net voor. Door zijn zevende plaats klimt Kruijswijk op naar dezelfde positie in het klassement. Morgen is de slotrit: een 14,2 kilometer lange tijdrit in Barbate.

De etappe over 191,2 km met onderweg een aantal lastige beklimmingen was vooral een zeer snelle etappe met een gemiddelde van bijna vijftig afgelegde kilometers in het eerste uur.

Ploegleider Addy Engels was aangenaam verrast door de prestatie van De Tier. “Ik wist dat hij goed was maar dat hij dit nu al kon, had ik zeker niet voorzien. Vijfde is heel ‘dicht’ en ook Steven zat er goed bij vooraan.“

Engels vervolgt: “De insteek was om het klassement van Steven te verbeteren en met Battaglin te gaan voor de ritzege, maar dat laatste lukte niet. Het was een zware etappe en het was oorlog vanaf de start. Het ging echt heel hard mede ook dankzij de wind. Op een gegeven moment was het peloton nog maar met ongeveer twintig renners waaronder Steven, Stef (Clement) en Floris. Later kwam ook Enrico terug. Hetgeen mij zegt dat de gehele ploeg al op een goed niveau rijdt zo vroeg in het seizoen. Het was een gevecht tot de slotklim. Floris en Steven draaiden bij de eersten omhoog en hielden goed stand.”

Morgen is de slotrit een 14,2 km lange tijdrit in Barbate. Engels verwacht een goede tijdrit van Kruijswijk. “Stevie is in vorm en het is een parcours wat hem zou moeten liggen. Ook Stef moet dit aankunnen. Het is gewoon veertien kilometer hard knallen, alles geven en dan zien we wel waar het schip strandt. Maar op vandaag kan ik met een goed gevoel terugkijken.”

Floris de Tier zelf was aangenaam verrast met zijn prestatie. “Ik had dit niet verwacht. Mijn voorbereiding was niet goed vanwege een knieblessure. Ik heb tweeëneenhalve week niet kunnen fietsen, waardoor mijn conditie verre van ideaal was. Normaal moet zo een aankomst mij liggen. Dit is een enorme opsteker. Morgen in de tijdrit ga ik als de benen goed zijn voluit om mijn klassering in het algemeen klassement te verdedigen.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course