HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 juli 2017

FrieslandCampina-merk Vifit Sport verbindt zich voor drie jaar aan wielerploeg Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo en FrieslandCampina hebben overeenstemming bereikt over een jarenlange verbintenis tussen de Nederlandse wielerploeg en de nieuwe productlijn Vifit Sport. In ieder geval de komende drie jaar zal de naam Vifit Sport op het tenue prijken en zal Vifit Sport als 'nutrition partner' aan het team verbonden zijn. Friesland Campina heeft de intentie om in de toekomst de samenwerking uit te breiden en te intensiveren. Dat hebben Team LottoNL-Jumbo en FrieslandCampina bekend gemaakt op de rustdag van de Tour de France. 


Volgens Richard Plugge, manager van wielerploeg Team LottoNL-Jumbo, is de samenwerking gebaseerd op overeenkomstige waarden en visie, zoals het inspireren en het elke dag beter maken van jong talent. Plugge: "Het is fantastisch nieuws dat een Nederlandse multinational ervoor kiest om in de wielersport te stappen. Deze sponsoring is een belangrijke aanvulling op de sponsoring van Lotto, Jumbo, BrandLoyalty en Bianchi. Ik vind het ook heel mooi dat het hier gaat om een 'content driven' sponsorschap. We gaan samen met Vifit Sport bouwen aan een online community, waarin we onze gezamenlijke passie voor sport en de ontwikkeling van sporters delen. Dat is innovatief partnerschap en zorgt voor binding met de fans van Team LottoNL-Jumbo en komt tegemoet aan de behoefte van de gebruikers van Vifit Sport." 


Ook Roelof Joosten, CEO van Royal FrieslandCampina N.V., is verheugd over de samenwerking: "Wij zijn er erg trots op. Met Vifit Sport ontwikkelen we sportvoeding gebaseerd op eiwitten uit zuivel, die bijdragen aan een verantwoorde levensstijl. Het bijdragen aan een verantwoorde levensstijl is een belangrijke pijler onder onze strategie. De sporters van Team LottoNL-Jumbo laten zien hoe belangrijk goede voeding is om een topprestatie te kunnen leveren. Deze overeenkomst zien we als de start van een langdurige samenwerking. We gaan duurzaam aan een topteam bouwen waarin talenten zich kunnen ontwikkelen tot winnaars." 


Over Vifit Sport: Vifit Sport voorziet in de behoefte van eiwitrijke sportvoeding van actieve sporters. Elke portie bevat twintig gram proteïne die bijdraagt aan de opbouw en het herstel van de spieren na fysieke inspanning. Het smaakvolle assortiment bestaat uit een reep, een drank en een shake die beschikbaar zijn in verschillende natuurlijke smaken zonder kunstmatig toegevoegde smaak- en kleurstoffen. Vifit Sport en Team LottoNL-Jumbo werken samen om de nieuwe generatie sporters van alle niveaus te inspireren en te helpen hun fysieke gezondheid en kennis te verbeteren. 

RELATED

22 mei 2018 in Wielrennen

Video: Reactie Van Emden na tijdrit Giro