HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 mei 2018

Geen eer te behalen voor Team LottoNL-Jumbo in hectische sprint Californië

De renners van Team LottoNL-Jumbo zijn de vijfde etappe van de Ronde van Californie zonder kleerscheuren doorgekomen. In de vlakke etappe naar Elk Grove was er geen eer te behalen in de door Fernando Gaviria gewonnen massasprint. Kopman Neilson Powless kwam met een twintigste plaats als eerste van de ploeg over de streep. Morgen is het weer aan de klimmers. De finish ligt dan in Lake Tahoe. 

Team LottoNL-Jumbo kopman Neilson Powless kwam de etappe zonder problemen door. "Het was een gemakkelijke dag ondanks dat de snelheid hoog lag. De jongens hebben mij de hele dag goed beschermd en we zijn gelukkig rechtop gebleven in de finale. Ik kijk heel erg uit naar morgen. Lake Tahoe zal opnieuw een gevecht worden voor het klassement." 

Ploegleider Merijn Zeeman zag zijn ploeg ongeschonden door de etappe komen. “Vandaag was een dag met dreiging van de wind, maar uiteindelijk stond de wind nergens echt goed voor waaiers. Al was het wel zaak om geconcentreerd te blijven. Tom Leezer en Maarten Wynants hebben Neilson en Antwan goed geholpen de hele dag en we zijn er goed door gekomen. De finale was erg hectisch met valpartijen, maar niemand van ons was daarbij betrokken. Morgen gaan we ervoor met Neilson en Antwan.” 

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.