HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 12 maart 2018

Geen eer te behalen voor Van Poppel in hectische sprint Tirreno

Danny van Poppel is er niet in geslaagd om zich te mengen in de laatste massasprint van deze Tirreno-Adriatico. In de etappe van Numana naar Fano eindigde hij op een twaalfde plaats. Bennett blijft met nog een tijdrit voor de boeg negende in het klassement.

Team LottoNL-Jumbo hield de vlucht van de dag onder controle. Dat gebeurde zonder Robert Wagner. De vaste leadout van Van Poppel kneep door ziekte vroegtijdig in de remmen.

Ploegleider Jan Boven zag vandaag de inspanningen niet beloond worden,maar was toch te spreken over het werk van de gehele ploeg. “We wisten dat het een lastige etappe ging worden. We hadden van te voren afgesproken om voor een sprint te gaan met Danny en hebben daarom de etappe mee gecontroleerd om Danny in een optimale positie aan de sprint te laten beginnen. Het was een hectische finaleronde met enkele valpartijen, maar daar zijn wij zonder kleerscheuren doorheen gekomen. Op een dag als vandaag moet je echt super goed zijn om het verschil te kunnen maken en vandaag waren we niet sterk genoeg.”

“Morgen is er weer een nieuwe kans”, vervolgt Boven. “Met Jos van Emden en Primoz Roglic hebben we twee mannen die in de tijdrit in San Benedetto del Tronto potten kunnen breken. En voor Bennett is het een belangrijke dag met het oog op het klassement.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course