HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 14 juni 2018

Geen problemen Kruijswijk in zesde etappe Zwitserland

Steven Kruijswijk heeft zonder problemen de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland doorstaan. De kopman van Team LottoNL-Jumbo kwam in Gommiswald binnen met de andere klassementsrenners. In het algemene klassement is hij opgeklommen naar de twaalfde plaats

In de etappe met de fameuze Furka- en Klausenpass reed er vanuit het begin een omvangrijke kopgroep weg met daarin Maarten Wynants. Wynants moest uiteindelijk op de Klausenpas passen en was nadien samen met Enrico Battaglin en Koen Bouwman nog van grote waarde voor Kruijswijk.

“Stevie heeft de etappe goed doorstaan. Hij zat waar hij moest zitten. Dat is prima”, aldus Addy Engels. “De Klausenpas was voor Maarten te lastig, maar het was heel goed dat hij daar zat. Daarna heeft hij samen met Enrico en Koen hard gewerkt voor Steven. Ze hebben die twee Alpen-cols gecontroleerd opgereden.”

Engels denkt dat er morgen meer spektakel gaat komen met de aankomst in Arosa na een klim van bijna dertig kilometer. “Morgen gaan we proberen om met Stevie een zo goed mogelijk resultaat te rijden. Zowel in de etappe als voor het klassement. De etappe moet hem beter liggen dan naar Leukerbad. Het is zaak om hem goed af te zetten en dan zien we wel waar we uitkomen.”


RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss