HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 maart 2018

Gegokt en verloren in Milaan-Sanremo

Team LottoNL-Jumbo heeft Milaan-Sanremo niet beloond zien worden met een goed resultaat. In de 294 kilometer lange klassieker, het eerste monument van het jaar, heeft de ploeg gegokt en verloren.

Het was voor het merendeel een kletsnatte klassieker waarin het vooral wachten was op de Poggio. Een moedige aanval van Enrico Battaglin strandde in het zicht van de top van de traditionele scherprechter. De 26-jarige Italiaan reageerde op de aanval van Vincenzo Nibali, maar kon de latere winnaar niet bijbenen.

Battaglin gaf na afloop aan dat hij te laat reageerde op de aanval van Nibali. “Na zevenhonderd meter plafoneerde ik en was het gedaan. Als ik direct op hem had gereageerd, had ik hem wellicht kunnen volgen. Maar nu was er geen beginnen aan.”

Ploegleider Addy Engels was na afloop teleurgesteld over het resultaat, maar zag in de breedte een goede ploeg. “Gelet op het resultaat is het een teleurstellende dag. We kwamen hier voor een korte uitslag met Danny van Poppel als leider. We wisten dat het moeilijk zou worden op de Poggio voor Danny, maar we hoopten dat het lukte. Het bleek voor hem net te lastig. Jos kwam nog in een goede positie, maar werd weggedrukt. Enrico heeft het geprobeerd op de Poggio en werd vervolgens in de afdaling opgehouden door de val van Greipel en zo uitgeschakeld voor een goede notering. We hebben vandaag gegokt en helaas verloren. Volgende keer beter.”

Van Poppel moest op tweehonderd meter onder de top van de Poggio de rol lossen. Hij geeft toe dat hij nog wat tekort komt. “Het was mooi. Ik heb vandaag vooral geleerd hoe je met je krachten moet omgaan. Hoe je ze moet doseren. Het ging niet slecht, maar op de Poggio kom ik gewoon nog net dat beetje extra te kort.”

Van Emden eindigde in de eerste groep, maar kwam niet aan sprinten toe. “Danny had last op de Poggio. Hij kwam op een gaatje. Ik heb hem teruggebracht, maar hij kon me niet volgen. Toen heb ik mijn eigen plan getrokken. Ik dacht aan aanvallen, maar de deur werd dichtgegooid. Toen koos ik het wiel van QuickStep, om een uitslag te sprinten. Daar werd ik weggeduwd en toen was het over.”


RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss