HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 maart 2018

Gehavende Bouwman strijdend ten onder in Italië

In de derde etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali heeft Koen Bouwman zijn topklassering in het klassement niet kunnen behouden. Na de zware etappe van gisteren, met de harde val van Bouwman, waren de waaiers in de etappe van zaterdag een brug te ver.  

“Op papier leek het een makkelijke etappe. Honderdzeventig kilometer vlak, met een paar plaatselijke rondjes. Maar niets was minder waar”, zei Bouwman die na afloop van deze etappe terug is te vinden op de achtste plek in het algemeen klassement. “Er stond veel wind en er waren veel open stukken. Het ideale scenario voor waaiers. Die waren er dan ook vier rondes voor het einde. We zaten met het team wel voorin, maar het peloton brak toch precies voor ons. We zijn er daarna nooit meer bijgekomen.”

Bouwman zei dat het team er alles aan heeft gedaan om de schade te beperken. “We hebben die tweede groep op sleeptouw genomen, maar gisteren hebben we ook al veel energie moeten geven. Het is jammer dat het niet lukte en we Neilson Powless’ en mijn klassement nu kunnen vergeten.”

Toch kon de 24-jarige Bouwman ook de positieve kant van vandaag inzien. “Ik had na mijn val van gisteren nooit verwacht vandaag nog te gaan fietsen. Zeker nadat ik zo lang in de ambulance en in het ziekenhuis heb doorgebracht. Gisteravond heb ik niet kunnen eten en drinken. Alles bij elkaar opgeteld geen ideale voorbereiding op vandaag. Meer dan dit zat er niet in.”

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss