HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 27 juli 2018

Gesink drie jaar langer bij Team LottoNL-Jumbo

Robert Gesink rijdt ook de komende drie seizoenen bij Team LottoNL-Jumbo. De 32-jarige Achterhoeker is sinds 2007 beroepsrenner bij Rabobank, de voorloper van Team LottoNL-Jumbo. “Zijn palmares bewijst dat Robert een heel goede renner is”, verklaart manager Richard Plugge van de Nederlandse World Tour-ploeg de langere verbintenis. “Dat blijkt eens te meer uit de manier waarop hij zich deze Tour weer manifesteert. Zo’n renner wil je er natuurlijk graag bijhouden.”

Plugge voorziet de komende jaren een iets andere rol voor de ranke klimmer. “Hij wordt steeds meer een teamplayer die als wegkapitein de jongeren, maar ook de kopmannen bijstaat. Hij is te goed om zich alleen maar weg te cijferen. Hij krijgt ook de komende jaren kansen om voor eigen succes te gaan.”

Gesink is blij met die rol. “Het is mooi dat ik dit nog een heel aantal jaren mag doen. Ik was toe aan die veranderde rol. Voor zo’n impuls hoef ik niet naar een andere ploeg. Met Team LottoNL-Jumbo ben ik al jarenlang als een familie op pad. We zijn een kameradengroep”, vindt Gesink.

Een langer verblijf bij het team noemt hij daarom ‘een logische zet’. “Als je kijkt naar de renners, de sponsoren en naar de aanwezige kennis, dan hebben we alle kaarten in handen om één van de toonaangevende ploegen te worden. Ik ben blij dat ik mijn ervaring kan inbrengen en zo een bepaalde rol kan vertolken. Ik moet daarin nog verder groeien, maar ik doe dat wel heel graag.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course