HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 januari 2018

Gesink en Bennett blijven in top tien Tour Down Under

Etappe vijf van de Tour Down Under werd van te voren bestempeld als de Koninginnenrit. De renners werden twee keer de Willunga Hill over gestuurd, waarbij daar de laatste keer de finish was. Na lang samen met Enrico Battaglin op kop te hebben gereden, finishte Robert Gesink als achtste. Die plek bezet de kopman van Team LottoNL-Jumbo nu ook in het algemeen klassement.
Ploeggenoot George Bennett finishte in de zelfde tijd als Gesink en moest ook een plekje toegeven in het algemeen klassement. De Nieuw-Zeelander is terug te vinden op plek negen. 

De etappe van zaterdag werd gekenmerkt door een ontsnapping die na de eerste passage van de Willunga Hill pas ongedaan werd gemaakt. Daarna was het aan de klassementsmannen om te laten zien wat ze waard waren. Lang was Maarten Wynants daar ook tussen te vinden, om kopmannen Gesink en Bennett bij te staan. In de laatste kilometers dunde het peloton steeds verder uit, waarna het voornamelijk de favorieten waren die de race bepaalden.

Enrico Battaglin was veel op kop van het peloton te vinden. Toch geeft hij vooral zijn teamgenoten een compliment. “Qua teamwerk was het een goede dag voor ons. We hebben ervoor gezorgd twee jongens in de top tien van het klassement te houden. Zelf heb ik Gesink en Bennett zo lang mogelijk bijgestaan op de klim naar Willunga Hill”, sprak de Italiaan.

Ploegleider Frans Maassen is het met Battaglin eens en vond ook Gesink weer sterk rijden vandaag. “Robert heeft alles gegeven en was veel van voren te zien. Dan moeten we vrede hebben met het resultaat van vandaag”, aldus Maassen.