HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 januari 2018

Gesink gaat vroeg aan in tweede etappe Tour Down Under

De tweede etappe van de Tour Down Under is geëindigd in een sprint met een uitgedund peloton. De laatste paar honderd meter liepen omhoog, waardoor Robert Gesink ook een poging waagde. Hij zette vroeg aan, maar de overgebleven sprinters kwamen over hem heen. Uiteindelijk finishte hij als twintigste. 

“De rit was pittig en het was een eerste kleine test. Het is hier erg warm, maar toch voelde ik me goed”, vertelt Gesink na afloop. Vooraf was afgesproken dat Battaglin zijn lead-out zou zijn. “Helaas startten we net wat te vroeg. De twintigste plaats is niet spectaculair, maar deze manier van fietsen geeft vertrouwen richting de komende dagen. Het wordt nog een stuk warmer, dus ik ben benieuwd hoe het gaat lopen.”

George Bennett kwam in dezelfde groep als 33e over de streep, waardoor beide renners van Team Lotto NL-Jumbo uitzicht houden op een goed klassement.

Bennett bekijkt het dag tot dag. “Ik zal zien hoe het gaat met mijn klassement. Ik heb nog niet kunnen testen hoe goed mijn vorm is, maar ik wil een van de komende dagen wel iets proberen. Momenteel rijd ik ontspannen rond.” 

Donderdag staat de derde etappe van de Tour Down Under op het programma. Naar verwachting eindigt die etappe ook in een sprint.

 

RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi