HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 april 2017

Gesink vervolgt zijn seizoen met een vijftiende plaats op de Muur van Huy

Robert Gesink is als vijftiende geëindigd in de Waalse Pijl. De klimmer van Team LottoNL-Jumbo was in staat de groep der favorieten te volgen, maar kon in de laatste honderden meters niet meedoen om de prijzen. Net als in de voorgaande jaren was de Spanjaard Alejandro Valverde de winnaar.


“Het resultaat is oké, maar niet super”, zegt Robert Gesink na de finish van de Waalse Pijl. “Ik voelde mij goed vandaag, de Muur van Huy liegt echter niet. Mijn positie was niet helemaal super. Normaal ben ik er wel goed in, maar vandaag ging dat positioneren niet zoals het hoort. Toch zat ik wel bij de mannen bij wie ik moest zitten toen het echt begon.”


Gesink draaide achterin de groep van favorieten de Mur van Huy op en wist vervolgens nog aardig wat plekken goed te maken. “Wat dat betreft ben ik echt een diesel, aan het begin van de Muur is het voor mij gewoon maximaal geven en volhouden tot de top. Uiteindelijk haal ik dan nog renners in en vallen er een paar terug.”


De koers begon met een kopgroep van zes renners. In het peloton waren het de ploegen van de favorieten die de controle hielden. Op 35 kilometer van de streep werd de kopgroep ingelopen en probeerden verschillende renners met voorsprong aan de Muur van Huy te beginnen. Gesink werd van voren gehouden door Enrico Battaglin en Bert-Jan Lindeman. Aan de voet van de Muur was het peloton niet groter dan dertig renners. Gesink schoof nog een paar plekken op en kwam als vijftiende over de streep.


Druk programma


Het was voor Gesink zijn eerste koers na een rustperiode en een korte trainingsstage in Andorra. “We hebben deze koers later toegevoegd aan mijn planning. Na mijn trainingen in Andorra was dit ideaal met het oog op de Ronde van Romandië, die volgende week dinsdag van start gaat.” Vanaf dat moment breekt er voor Gesink een drukke periode aan. “Er is nu een lange reeks begonnen. Na Romandië rijd ik in Californië om daarna via een hoogtestage naar het NK en de Tour te gaan.”


;

Meer nieuws

28 april 2017 in Wielrennen

Campenaerts mee in de aanval in derde rit Romandië

Victor Campenaerts heeft vandaag aanvallend gereden tijdens de Ronde van Romandië. Ruim voor de finale werd de kopgroep met Campenaerts ingerekend. De sprint werd gewonnen door Elia Viviani. Juan José Lobato eindigde op de tiende plaats en Primoz Roglic blijft vierde in het klassement.
28 april 2017 in Wielrennen

Dylan Groenewegen wint eerste etappe Tour de Yorkshire

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe in de Tour de Yorkshire gewonnen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo was aan de haven van Scarborough sneller dan Caleb Ewan en Chris Opie. Toch had de overwinning een nare smaak. Kopman Steven Kruijswijk kwam hard ten val, maar lijkt met de schrik vrij te komen.
28 april 2017 in Wielrennen

Daan Olivier debuteert in Rund um den Finanzplatz Frankfurt

Daan Olivier rijdt maandag met Rund um den Finanzplatz Frankfurt zijn eerste wedstrijd voor Team LottoNL-Jumbo. De UCI-regelgeving verplichtte Olivier om zes maanden dopingcontroles te ondergaan voordat hij weer aan wedstrijden mocht deelnemen. Aangezien die controles eind oktober zijn begonnen, kan hij pas op 1 mei tijdens Rund um den Finanzplatz Frankfurt zijn debuut maken. Daarna staat de Ronde van Californië op zijn programma.
27 april 2017 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo probleemloos door sneeuwetappe Romandië

Team LottoNL-Jumbo is de door sneeuw geteisterde tweede etappe van de Ronde van Romandië goed doorgekomen. Kopman Primoz Roglic staat ook na vandaag vierde in het klassement. De ingekorte rit werd gewonnen door Stefan Küng en Fabio Felline blijft leider.