HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 maart 2018

Gesink net buiten top tien in eerste etappe Parijs-Nice

Robert Gesink is in de eerste etappe van Parijs-Nice net buiten de top tien geëindigd. De 31-jarige routinier uit Varsseveld sprintte op de lastige aankomst in Meudon naar de dertiende plaats. Ook Amund Grondahl Jansen (23e) zat mee in de eerste groep en staat tweede in het jongerenklassement.

De korte maar venijnige etappe over 135 kilometer, met drie klimmetjes van de derde categorie, werd volledig verreden door de Parijse regen. De renners van Team LottoNL-Jumbo reden de hele dag attent om in een zo goed mogelijke positie aan het slotklimmetje te beginnen. Paul Martens was vlak voor de beklimming bij een massale valpartij betrokken, maar liep enkel wat schaafwonden op. Lars Boom maakte na een geslaagde hartoperatie zijn seizoensdebuut en is hier vooral om de nodige wedstrijdkilometers in de benen te krijgen.

Ploegleider Frans Maassen vond het al bij al geen verkeerde dag. “We zouden het vandaag met Dylan Groenewegen proberen, maar die gaf onderweg aan dat hij teveel last had van de koude. Hij heeft niet meer aangedrongen en richt zich vooral op de etappe van morgen. Het was vooral een korte, maar hectische etappe met alle ingrediënten waaronder veel regen. Ik heb een goede Robert en Amund gezien. Morgen en overmorgen gaan we voor Dylan.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course