HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 21 januari 2018

Gesink viert rentree met top tien in Tour Down Under

Zes maanden na zijn zware val in de Tour de France heeft Robert Gesink tijdens de Tour Down Under een knappe tiende plek in het algemeen klassement veroverd. In de laatste etappe door de straten van Adelaide werd de 31-jarige Varssevelder 23e, drie plekken achter George Bennett, die in het algemeen klassement als elfde eindigde.

Gesink en Bennett begonnen aan de zesde etappe als achtste en negende in het algemeen klassement. Door de bonificatieseconden die nog werden verdeeld, werden ze nog door twee man gepasseerd.

Gesink kijkt met een goed gevoel terug op zijn rentree in het peloton. “Ik ben blij met de tiende plek in het algemeen klassement. De rug is goed gebleven en mijn lichaam voelde ook goed. Het is jammer dat de bonificatieseconden ervoor zorgen dat George en ik nog twee plekken zijn gezakt. Nu gaat het vizier weer op de Cadel Evans Great Ocean Road Race.”

Ook Bennett maakte zijn rentree in het peloton, na in december aan zijn buik te zijn geopereerd. “Toen had ik niet verwacht tijdens de Tour Down Under mee te kunnen sprinten om mijn top tien klassering te verdedigen”, zei hij. “Ik kwam iets te kort, maar ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad hier. Het massaal toegestroomde publiek maakte het extra speciaal.”

Ploegleider Frans Maassen heeft naar eigen zeggen een mooie koersweek meegemaakt. “De enorm hoge temperaturen maakten het voor de jongens niet makkelijk, maar met de conditie zit het wel goed. In de vierde en vijfde rit hebben we gekoerst om het podium te halen, maar lukte dat net niet. Het is jammer dat we in de laatste rit twee plekken in het algemeen klassement verliezen, maar we kunnen hier wel op verder bouwen.”