HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 februari 2018

Geslaagde test voor Roosen in tijdrit Algarve

Timo Roosen is na een solide tijdrit als 27e geëindigd in de derde etappe van de Ronde van de Algarve. Voor de 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo was het een belangrijke test in aanloop naar de voorjaarsklassiekers. De renner uit Goirle is dit seizoen goed uit de startblokken geschoten en had een belangrijk aandeel in de beide sprintzeges van kopman Dylan Groenewegen.

De ploeg keek vandaag met een schuin oog alvast naar de etappe van morgen. Daarin liggen opnieuw kansen voor sprinter Groenewegen.

Roosen reed een degelijke tijdrit. “Timo is voluit gegaan vandaag”, weet ploegleider Merijn Zeeman. “Hij heeft zich goed voorbereid en reed technisch een uitstekende tijdrit. Het was een lastig parcours met aardig wat hoogtemeters, maar Timo heeft een goede prestatie neergezet. Prologen liggen hem normaliter beter, maar hij heeft zich hier van zijn beste kant laten zien. Het is voor hem een geslaagde test met het oog op de koersen die nog komen.”

De ploeg hoopt zich morgen in de debatten vooraan te mengen. “Het is allereerst afwachten of het een massasprint wordt. Als dat het geval is, hebben we met Dylan natuurlijk een uitstekende troef. Hopelijk kunnen we het succes van de eerste etappe een vervolg geven”, aldus Zeeman.