HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 maart 2018

Gretige Van Poppel vergaloppeert zich in finale Gent-Wevelgem

Een gretige Danny van Poppel heeft zich in de finale van Gent-Wevelgem verkeken op de wind. Op een goede twintig kilometer van de aankomst kwam hij op het kantje te zitten, waarna hij moest lossen uit de beslissende kopgroep. “Ik was in mijn hoofd al met sprinten bezig”, blikte hij terug. Door die inschattingsfout was er uiteindelijk niemand meer van Team LottoNL-Jumbo vertegenwoordigd van voren.

Nochtans leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht, met zes renners goed van voren. Na de ‘Plugstreets’, de gravelbanen bij Ploegsteert en de tweede beklimming van de Kemmelberg, zat echter alleen Van Poppel aan de goede kant van de breuk in het peloton.

Van Poppel beseft een fout gemaakt te hebben in de finale. “Ik dacht dat het een sprint ging worden. Ik heb mij verkeken op de wind en kwam zo op de kant te zitten en werd eraf gereden. Vanuit de auto hebben ze me geprobeerd af te remmen, maar ik heb daar in mijn enthousiasme niet goed op gereageerd. Dat is een goeie les geweest.”

Ploegleider Nico Verhoeven zag dat Van Poppel sterk was, maar te gretig. “Hij had kunnen profiteren van het feit dat Dylan erachter zat, maar hij was te enthousiast. Hij moet het goeie meenemen naar de volgende koers. Hij komt twee keer bij de besten de Kemmelberg over en dat geeft vertrouwen voor de komende koersen.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss