HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 mei 2018

Groenewegen hervat met imposante zege in Noorwegen

Dylan Groenewegen heeft op imponerende wijze de eerste etappe gewonnen in de Ronde van Noorwegen. De 24-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo won met veel overtuiging de massasprint in de straten van Horten en werd ook de eerste leider in het klassement. Voor Groenewegen, die in Noorwegen zijn eerste koers rijdt sinds Parijs-Roubaix, is het zijn zesde overwinning van het seizoen. Voor Team LottoNL-Jumbo is het de dertiende zege in dit jaar.

De etappe over 186 km van Svelvik naar Horten kende een traditioneel verloop met een vroege vlucht. Team LottoNL-Jumbo controleerde de etappe met verve en bracht Groenewegen in ideale positie naar de sprint. 

“De jongens hebben een perfecte leadout gedaan vandaag”, aldus Groenewegen. “Het ging heel goed. Het was een lastige en harde finale, vooral heel hectisch. De ploeg deed het goed door te controleren en me goed af te zetten. Vooral Amund Jansen en Timo Roosen waren in de laatste kilometer heel sterk.”

Over zijn kansen voor de rest van de week is de Amsterdammer vrij optimistisch. “Ik voel mij heel goed. Morgen is de etappe meer bergop, ook de finish. Maar ik ga het zeker proberen. Het is een mooie uitdaging: we gaan ervoor. Er komen zeker nog kansen voor mij en de ploeg deze week. Dit is alvast een mooie opsteker.” 

Ook ploegleider Nico Verhoeven zag een sterke ploeg. “Dylan was vandaag de snelste: dat moge duidelijk zijn. Wat ik vooral onthoud, is hoe sterk de ploeg was. Iedereen weet dat Dylan de snelste is, dus wordt de druk bij ons gelegd. Maar de jongens hebben dat heel goed opgepakt. Lars Boom en Pascal Eenkhoorn hebben de hele dag gecontroleerd waarna Paul Martens, Amund en Timo de leadout deden voor Dylan. Hij was de grote topfavoriet, maar je moet het toch maar doen. Erg knap na zo’n periode zonder wedstrijden.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning