HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 14 juni 2018

Groenewegen imponeert met sprintzege in Slovenië

Dylan Groenewegen heeft op indrukwekkende wijze en met veel machtsvertoon de tweede etappe gewonnen in de Ronde van Slovenië. De 24-jarige topsprinter van Team LottoNL-Jumbo moest in de massasprint van heel ver komen en won met bravoure in Rogaska Slatina. Voor Groenewegen is het zijn negende overwinning van het seizoen, de zestiende overwinning voor Team LottoNL-Jumbo.

De etappe over 152,2 kilometer van Maribor naar Rogaska Slatina kende een traditioneel verloop met een vroege vlucht. Mede door toedoen van Team LottoNL-Jumbo werd de vlucht ingelopen in de laatste twintig kilometer waarna Groenewegen en ook Team LottoNL-Jumbo kopman Primoz Roglic in een ideale positie van voren werden gehouden.

Toch verliep de sprintvoorbereiding niet helemaal vlekkeloos . “Het was wederom een erg hectische finale. Het tempo lag zeer hoog. De ploeg heeft geweldig werk geleverd vandaag maar in de laatste kilometer raakten we elkaar kwijt. Vervolgens trok ik mijn eigen plan en moest de sprint al van vroeg beginnen. Ik ben erg blij met deze zege. Dit is goed voor mij en ook goed voor de ploeg met het oog op de Tour. Gisteren kon ik niet sprinten vanwege die massale valpartij, en vandaag wilde ik iets goedmaken. Er is hier een aantal topsprinters die ik hier weet te kloppen dat geeft zeker moraal.”, aldus Groenewegen.

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss