HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 oktober 2017

Groenewegen komt in tweede rit Guangxi niet aan sprinten toe

Dylan Groenewegen heeft niet mee kunnen sprinten tijdens de tweede rit van de Tour of Guangxi. De zege ging opnieuw naar Fernando Gaviria. De renners van Team LottoNL-Jumbo kwamen in het peloton over de streep.


“Het ging goed tot en met de laatste honderden meters”, vertelt Groenewegen. De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht die door de sprintersploegen binnen handbereik bleef. In de finale kwam alles bij elkaar en werd er lichtelijk bergop gesprint om de zege.


“Terwijl we aan het sprinten waren om de zege, zat ik goed om echt aan te gaan. De renner voor mij stuurde opeens naar links en voor ik het wist moest ik vol in de remmen om niet in de hekken te eindigen.”


Ploegleider Grischa Niermann spreekt over een typische sprintersrit. “We hadden met QuickStep afgesproken om na de bevoorrading te gaan rijden. Dat hebben we gedaan en uiteindelijk is het gat met de kopgroep dichtgereden. Vooral Victor Campenaerts heeft vandaag veel kilometers op kop gereden.”


Niermann zag opnieuw een teleurgestelde Groenewegen over de streep komen. “In de finale konden de andere mannen de lead-out opzetten en dat ging een stuk beter dan gisteren. Helaas werd Dylan gehinderd en kon hij niet meedoen om de zege.”


;

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.
17 augustus 2018 in Wielrennen

Dit is ons team voor de Vuelta