HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 oktober 2017

Groenewegen komt in tweede rit Guangxi niet aan sprinten toe

Dylan Groenewegen heeft niet mee kunnen sprinten tijdens de tweede rit van de Tour of Guangxi. De zege ging opnieuw naar Fernando Gaviria. De renners van Team LottoNL-Jumbo kwamen in het peloton over de streep.


“Het ging goed tot en met de laatste honderden meters”, vertelt Groenewegen. De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht die door de sprintersploegen binnen handbereik bleef. In de finale kwam alles bij elkaar en werd er lichtelijk bergop gesprint om de zege.


“Terwijl we aan het sprinten waren om de zege, zat ik goed om echt aan te gaan. De renner voor mij stuurde opeens naar links en voor ik het wist moest ik vol in de remmen om niet in de hekken te eindigen.”


Ploegleider Grischa Niermann spreekt over een typische sprintersrit. “We hadden met QuickStep afgesproken om na de bevoorrading te gaan rijden. Dat hebben we gedaan en uiteindelijk is het gat met de kopgroep dichtgereden. Vooral Victor Campenaerts heeft vandaag veel kilometers op kop gereden.”


Niermann zag opnieuw een teleurgestelde Groenewegen over de streep komen. “In de finale konden de andere mannen de lead-out opzetten en dat ging een stuk beter dan gisteren. Helaas werd Dylan gehinderd en kon hij niet meedoen om de zege.”


;

RELATED

22 oktober 2017 in Wielrennen

Pech voor Team LottoNL-Jumbo tijdens koninginnenrit Guangxi

Team LottoNL-Jumbo heeft niet mee kunnen doen om de ereplaatsen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. Op de slotklim was er een grote valpartij en de vooruitgeschoven Daan Olivier lag erbij. Lichtpunt van de dag was de prijs voor de strijdlust voor Victor Campenaerts.
22 oktober 2017 in Wielrennen

Tolhoek vierde in regenachtige Japan Cup

Antwan Tolhoek is vandaag vierde geworden in de Japan Cup Cycle Road Race. De jonge Zeeuw kwam in de kopgroep over de streep in Utsunomiya. De Italiaan Marco Canola pakte de winst en Tolhoek kwam anderhalve seconde later over de streep. Tolhoek neemt ook de bergtrui mee naar huis.