HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 21 oktober 2017

Groenewegen mist sprintkans door chaotische lead-out

Dylan Groenewegen heeft in de derde etappe van de Tour of Guangxi wederom zijn kwaliteiten niet tentoon kunnen spreiden. In de massasprint kwam hij als twaalfde over de streep. De overwinning ging naar Fernando Gaviria.

Net als de voorgaande etappes werd ook deze gekenmerkt door een vroege vlucht. Veel speling kregen de vier op kop niet van de sprintersploegen, die hun zinnen duidelijk weer op een massasprint hadden gezet.

Voor Groenewegen was het zaak om door zijn ploeggenoten zo goed mogelijk te worden afgezet aan de streep. Dat ging niet zoals gewenst. “Ik kwam in een positie terecht waardoor sprinten onmogelijk was”, zei hij. Ploegleider Grischa Niermann zag het gebeuren. “De ploeg zat aan de kant van de weg waar te weinig ruimte was. Met een lead-out van vijf man heb je een stuk open weg nodig om Dylan goed af te zetten, maar die ruimte was er niet. Toen zaten ze klem.”

Morgen staat de eerste bergetappe op het programma. Volgens Niermann een etappe waarin er voor Team LottoNL-Jumbo niet veel op het spel staat. “Daan Olivier is onze man die in deze etappes vrij spel heeft. Wij zijn hier vooral voor de sprints”, aldus Niermann.