HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 september 2017

Groenewegen mist sprintkans in Tour of Britain

Dylan Groenewegen is in de eerste etappe van de Tour of Britain niet aan sprinten toegekomen. De Amsterdammer loste op een van de klimmen en raakte niet meer in het peloton. Caleb Ewan was uiteindelijk de sterkste in de massasprint, terwijl Gijs Van Hoecke als eerste van Team LottoNL-Jumbo over de streep kwam. 

"Het plan was om te sprinten met Dylan, maar dat is niet gelukt", zegt ploegleider Jan Boven na afloop van de etappe naar het Schotse Kelso. 

De etappe startte in Edinburgh. Door de harde wind ontstonden er waaiers, maar op vijftig kilometer van de streep kwam alles weer bij elkaar. Op de laatste klim werd er hard op kop gereden.

"Dylan kon het peloton, samen met een aantal renners van andere ploegen, niet volgen. Daarna hebben we het als team niet goed opgelost. Dat is jammer", legt Boven uit. De overige vijf renners van het team eindigden in de eerste groep.

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.
17 augustus 2018 in Wielrennen

Dit is ons team voor de Vuelta