HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 september 2017

Groenewegen mist sprintkans in Tour of Britain

Dylan Groenewegen is in de eerste etappe van de Tour of Britain niet aan sprinten toegekomen. De Amsterdammer loste op een van de klimmen en raakte niet meer in het peloton. Caleb Ewan was uiteindelijk de sterkste in de massasprint, terwijl Gijs Van Hoecke als eerste van Team LottoNL-Jumbo over de streep kwam. 

"Het plan was om te sprinten met Dylan, maar dat is niet gelukt", zegt ploegleider Jan Boven na afloop van de etappe naar het Schotse Kelso. 

De etappe startte in Edinburgh. Door de harde wind ontstonden er waaiers, maar op vijftig kilometer van de streep kwam alles weer bij elkaar. Op de laatste klim werd er hard op kop gereden.

"Dylan kon het peloton, samen met een aantal renners van andere ploegen, niet volgen. Daarna hebben we het als team niet goed opgelost. Dat is jammer", legt Boven uit. De overige vijf renners van het team eindigden in de eerste groep.

RELATED

22 oktober 2017 in Wielrennen

Pech voor Team LottoNL-Jumbo tijdens koninginnenrit Guangxi

Team LottoNL-Jumbo heeft niet mee kunnen doen om de ereplaatsen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. Op de slotklim was er een grote valpartij en de vooruitgeschoven Daan Olivier lag erbij. Lichtpunt van de dag was de prijs voor de strijdlust voor Victor Campenaerts.
22 oktober 2017 in Wielrennen

Tolhoek vierde in regenachtige Japan Cup

Antwan Tolhoek is vandaag vierde geworden in de Japan Cup Cycle Road Race. De jonge Zeeuw kwam in de kopgroep over de streep in Utsunomiya. De Italiaan Marco Canola pakte de winst en Tolhoek kwam anderhalve seconde later over de streep. Tolhoek neemt ook de bergtrui mee naar huis.