HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 mei 2018

Groenewegen opnieuw oppermachtig in Noorwegen

Dylan Groenewegen heeft op imposante wijze de derde etappe gewonnen in de Ronde van Noorwegen. De 24-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo won net als woensdag met veel overtuiging en bravoure de massasprint in de straten van Sarpsborg. Door zijn tweede ritzege en de bijbehorende bonificatieseconden neemt Groenewegen de leiding weer over in het klassement. Voor Groenewegen is het zijn zevende seizoensoverwinning, voor Team LottoNL-Jumbo de veertiende.

Pas in de laatste vijfhonderd meter werd de vroege vlucht ingelopen waarna Groenewegen perfect gepiloteerd werd door Timo Roosen en Amund Jansen en het souverein afmaakte. 

“Dit was erg nipt”, doelde een opgeluchte Groenewegen op het late inrekenen van de vluchters. “Ik ben erg blij dat het gelukt is. De ploeg heeft berenwerk verricht en ik ben mijn teamgenoten daar erg dankbaar voor. Het was een lange en erg lastige sprint, maar de zege is binnen. De leadout van Timo en Amund was er weer een uit het boekje en ook Paul Martens en Pascal Eenkhoorn hebben meer dan hun steentje bijgedragen. Morgen is er nog een kans en we gaan er weer voor de volle honderd procent voor. Voor nu ben ik vooral blij en opgelucht dat ik heb gewonnen. Mijn zevende al van het seizoen. Dit jaar gaat het erg goed.”

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd