HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 mei 2018

Groenewegen opnieuw oppermachtig in Noorwegen

Dylan Groenewegen heeft op imposante wijze de derde etappe gewonnen in de Ronde van Noorwegen. De 24-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo won net als woensdag met veel overtuiging en bravoure de massasprint in de straten van Sarpsborg. Door zijn tweede ritzege en de bijbehorende bonificatieseconden neemt Groenewegen de leiding weer over in het klassement. Voor Groenewegen is het zijn zevende seizoensoverwinning, voor Team LottoNL-Jumbo de veertiende.

Pas in de laatste vijfhonderd meter werd de vroege vlucht ingelopen waarna Groenewegen perfect gepiloteerd werd door Timo Roosen en Amund Jansen en het souverein afmaakte. 

“Dit was erg nipt”, doelde een opgeluchte Groenewegen op het late inrekenen van de vluchters. “Ik ben erg blij dat het gelukt is. De ploeg heeft berenwerk verricht en ik ben mijn teamgenoten daar erg dankbaar voor. Het was een lange en erg lastige sprint, maar de zege is binnen. De leadout van Timo en Amund was er weer een uit het boekje en ook Paul Martens en Pascal Eenkhoorn hebben meer dan hun steentje bijgedragen. Morgen is er nog een kans en we gaan er weer voor de volle honderd procent voor. Voor nu ben ik vooral blij en opgelucht dat ik heb gewonnen. Mijn zevende al van het seizoen. Dit jaar gaat het erg goed.”

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.