HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 februari 2018

Groenewegen oppermachtig naar derde seizoenszege

Dylan Groenewegen heeft zijn derde zege van het seizoen beet. In de vierde etappe van de Volta ao Algarve sprintte de Amsterdammer souverein naar zijn tweede Portugese succes. Het betekende de vierde overwinning van Team LottoNL-Jumbo dit seizoen.

Aan de overwinning ging een perfecte leadout van Groenewegens vaste gangmakers Amund Grondahl Jansen en Timo Roosen vooraf. Toen zat het harde werk van Bram Tankink, Bert-Jan Lindeman, Sepp Kuss en Paul Martens er al op. Zij hadden zich ingespannen om de kopgroep in te rekenen in de finale.

“Dit is een hele mooie dag”, zei Groenewegen na afloop. “De ploeg heeft uitstekend werk geleverd en de koers de hele dag gecontroleerd. Het was een snelle etappe met enkele klimmetjes en een zeer hectische finale, maar we zijn niet in paniek geraakt. Ook niet toen Philippe Gilbert ten aanval trok op de laatste helling. De jongens hebben mij perfect gepiloteerd en ik maakte het goed af. Alles klopte gewoon”, aldus Groenewegen, die nu vooral vooruit kijkt naar volgende week. In Kuurne-Brussel-Kuurne hoopt hij zijn goede vorm wederom te kunnen tonen.

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course