HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 oktober 2018

Groenewegen sprint in Tour of Guangxi naar veertiende seizoenszege

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe van de Tour of Guangxi gewonnen. In de straten van het Chinese Beihai sprintte de renner van Team LottoNL-Jumbo naar de zege in een massasprint. Hij is daardoor ook de leider van de World Tour-wedstrijd. Het is de veertiende seizoenszege voor Groenewegen en de 33e voor Team LottoNL-Jumbo.

Nadat zijn ploeggenoten de gehele etappe hadden gecontroleerd, kon Groenewegen in goede positie aan de sprint beginnen. “Het was een hectische finale”, vertelt de Amsterdammer. “Aan het eind ontsnapte er nog een renner op een klimmetje, maar het team heeft die weer teruggehaald. We hebben goed werk gedaan in de finale. Ik ben heel blij dat ik de eerste etappe heb gewonnen. Mijn dank aan de ploeg is groot.”

Groenewegen haalt veel motivatie uit zijn veertiende overwinning. “Het is belangrijk dat je goed aan een wedstrijd begint. En hoe kun je beter beginnen dan met een overwinning? Dit geeft motivatie voor de volgende etappes. Morgen staat er weer een vlakke rit op het programma. Dan zullen we proberen opnieuw te winnen”, aldus Groenewegen.

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning