HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 23 oktober 2017

Groenewegen sprint naar achtste seizoenszege in China

Dylan Groenewegen heeft de voorlaatste etappe van de Tour of Guangxi op zijn naam geschreven. Na 212 kilometer koers kwam de 24-jarige Amsterdammer in Guilin als eerste over de streep. In de massasprint was hij Fernando Gaviria en Magnus Cort Nielsen te snel af. Groenewegens zege betekende de 26e overwinning voor Team LottoNL-Jumbo dit seizoen en de tiende op World Tour-niveau.

Ploegleider Grischa Niermann zag naar eigen zeggen “een superprestatie” van zijn ploeg. Het plan was niet te vroeg in de etappe op kop van het peloton te komen en om iedereen zo lang mogelijk te sparen voor de eindsprint. Toen Movistar in de heuvels het peloton probeerde te breken, moest het team aan de bak om Groenewegen in kansrijke positie te houden. “En dat hebben ze goed gedaan”, zegt Niermann. “De mannen hebben Dylan goed afgezet en hij maakte het op zijn beurt knap af. We kwamen hier met als doel etappewinst en dat is gelukt.” Daarmee is de honger naar succes nog niet gestild. “Morgen is de laatste etappe en daarin gaan we weer voor de overwinning”, aldus Niermann.

Groenewegen had na zijn achtste seizoenszege lovende woorden over voor zijn ploeggenoten. “Deze overwinning is een echte teamprestatie. Iedereen bleef bij me om me over de heuvels heen te helpen. Daarna werd ik perfect in stelling gebracht om de sprint aan te gaan. Hulde aan de ploeg.”