HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 september 2017

Groenewegen sprint naar tweede plek in Tour of Britain

Dylan Groenewegen is in de tweede etappe van de Tour of Britain tweede geworden. De 24-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo deed dat in een hectische sprint door de straten van Blyth. De overwinning ging naar Elia Viviani, na de diskwalificatie van de snellere Edvald Boasson Hagen.

De etappe werd gekenmerkt door een lange ontsnapping. Dat was van te voren te verwachten, aangezien met 211 kilometer de langste rit van de Tour of Britain op het programma stond. Uiteindelijk kon de kopgroep van zeven man ruim op tijd worden teruggepakt.

Voor de sprinter was het de eerste keer met Gijs Van Hoecke in de sprinttrein. “Samen met hem en Jos van Emden hebben we elkaar goed gevonden”, zegt Groenewegen over de laatste kilometers. “Ik raakte ze één kilometer voor de streep eventjes kwijt, maar dat hadden we heel snel opgelost. Daarna werd de sprint van ver aangegaan en waren er in eerste instantie twee man sterker. De voorbereiding met Gijs en Jos geeft me wel veel vertrouwen. Op naar de komende dagen”, aldus Groenewegen.