HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 augustus 2017

Groenewegen sprint naar podiumplek in Hamburg

Het scheelde vandaag weinig voor Dylan Groenewegen in de Cyclassics in Hamburg. De sprint waarbij de Amsterdammer van ver moest komen, duurde net niet lang genoeg. De 24-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo kwam centimeters te kort. Met de derde plek moest hij Elia Viviani en Arnaud Démare voor zich dulden. Voor Groenewegen betekende deze uitslag zijn eerste podiumplek in een klassieker. 

Dat Groenewegen de kaart was die moest worden gespeeld, werd tijdens de koers snel duidelijk. Team LottoNL-Jumbo controleerde de koers zo veel mogelijk. Ploegleider Merijn Zeeman: “Met Martijn Keizer op kop van het peloton hebben we de kopgroep ruim op tijd terug weten te halen. Daarna ontstond er een hectische periode waarbij we Jos van Emden verloren door een val. De perfecte sprinttrein hebben we vandaag dan ook niet gezien. Dat was van te voren te verwachten in zo’n veld. Dylan reed een sterke sprint, maar er waren twee beteren vandaag. Volgend jaar komt Groenewegen terug voor de winst”, aldus Zeeman. 

“Als deze opbouw zich doorzet, zou dat inderdaad het logische resultaat zijn", zei Groenewegen na afloop over de opmerking van zijn ploegleider. Maar liever had hij vandaag al zijn armen in de lucht gestoken. “Het was hectisch op het eind waardoor ik van ver moest komen. Achteraf kun je daar allemaal conclusies aan verbinden, maar er verandert niets aan de uitslag. Mijn benen voelden goed en dat neem ik nu vanuit Hamburg mee naar de aankomende koersen”, aldus Groenewegen.